Apua on saatavilla

Lievä, kohtalainen tai vaikea allergia

Ehkäisy, lievitys vai hoito?

  • Oireiden ehkäiseminen perustuu allergiaa aiheuttavan aineen välttelyyn. Se voi kuitenkin olla vaikeaa, jos kyseessä on siitepölyallergia.
  • Usein allergiaa hoidetaan lievittämällä oireita. Oirelääkitykseen voi kuulua esimerkiksi tabletteja, silmätippoja ja nenäsumutteita.  
  • Allergian siedätyshoito voi olla sopiva vaihtoehto, jos oireet jatkuvat lääkityksestä huolimatta. Siedätyshoidolla hoidetaan syytä allergian taustalla niin, että oireet lievittyvät tai jopa loppuvat kokonaan.

Täältä löydät apua

Täältä löydät lääkärin tai hoitopaikan saadaksesi apua allergiaasi. Allergiaa hoidetaan monissa eri paikoissa - esimerkiksi terveyskeskuksien astma- ja allergiavastaanotoilla, sairaaloissa keuhko- ja allergiaklinikoilla, ihotauti- ja korva-, nenä- ja kurkkuklinikoilla, lastenyksiköissä sekä yksityisillä lääkäriasemilla. Jotkut yksiköt hoitavat vain aikuisia tai lapsia, toisissa taas hoidetaan molempia.

Jos et löydä sopivaa lääkäriä tai hoitopaikkaa läheltäsi, voit aina pyytää omalta lääkäriltäsi lähetteen eteenpäin. Yksityisille lääkäriasemille et yleensä tarvitse lähetettä.

Päivitämme sivuston lääkärikantaa säännöllisesti. Jos et vielä löydä lääkäriä alueeltasi, ota yhteys omaan terveyskeskukseen ja keskustele asiasta lääkärisi kanssa.

Päivitetty 16/12/2020